Vi leverer nyheder fra mejeribranchen og branchens forskellige underleverandører fra ind- og udland med særligt fokus på Danmark og Norden. Du får også information om vores egne arrangementer i de forskellige foreninger, messer og meget mere.
Vi tilbyder også to ugentlige opsamlinger af nyhederne i vores digitale nyhedsbrev, UPDATE, som udsendes hhv. tirsdag og fredag formiddag. Tilmeld dig UPDATE HER
Fredag, 17 maj, 2024
- Vi er jublende glade for at vinde FINANS IMPACT Tech Award 2024. Det er et skulderklap, som giver os endnu mere tro på, at vi lykkes med globalt at erstatte gammeldags energi- og vandkrævende pasteurisering med raslysering, siger Mark Kalhøj Andersen, CEO i Lyras A/S i en pressemeddelelse.
Nid: 10890
1604
Fredag, 17 maj, 2024
I en pressemeddelelse kunne Mammen Mejerierne fredag annoncere et nyt opkøb af eksportvirksomheden Kirkeby Cheese Export med henblik på blandt andet at vækste på foodservice-segmentet både i Kirkeby Cheese Export men også i Mammen Mejeriernes eksisterende foodservice-forretning. Endvidere ses potentiale i samarbejde på eksportmarkederne.
Nid: 10889
1604
Fredag, 17 maj, 2024
Efter en flerårig slutspurt er det nu lykkedes for Heidi Jul Taulborg at samle de sidste ender i en ny grundbog rettet mod mejeriststuderende. På 370 sider har 33 skribenter bidraget med gennemgang af udstyr og produktionsprocesser i et moderne mejeri, hvilket Heidi Jul Taulborg har redigeret. Hun har selv en fortid som underviser på Kold College.
Og på Kold College, som uddanner mejeristerne, er man svært godt tilfreds med at få nyt og opdateret undervisningsmateriale.
Nid: 10888
1604
Torsdag, 16 maj, 2024
Mejeriforeningens Gourmetpris blev stiftet i 2003 for at synliggøre den kvalitet og innovation, som findes i danske mejeriprodukter. Konkurrencen er udviklet med tiden og kunne i år mønstre 60 tilmeldte produkter fordelt på fire kategorier. Og det endte med både kendte og helt nye aktører, da vinderne blev offentliggjort onsdag aften. Til sidste kategori hører det lille Nørgaards Gedemejeri ved Videbæk i Vestjylland, - etableret af Tobias Christensen sidste år med kapital fra crowdfunding.
Nid: 10887
1604
Onsdag, 15 maj, 2024
Kernen i det nye samarbejde er at etablere brug af fodertilsætningsstoffet Bovaer som er designet til at nedbringe metan-emissioner. Bovaer giver betydelige reduktioner - op til 30 % for malkekvæg og 45 % for kødkvæg, skriver FeedNavigator med henvisning til dsm-firmenich.
Fodertilsætningsstoffet er allerede kommercielt tilgængeligt i 58 lande, herunder EU, Storbritannien, Canada, Mexico, Australien, det meste af Latinamerika og udvalgte andre markeder.
Myndighederne gennemgår i øjeblikket en ansøgning om registrering i Japan.
Nid: 10886
1604
Onsdag, 15 maj, 2024
Tilbage i marts kunne Arla annoncere, at man ville investere 179 mio. GBP i Mozzarella-produktion i mejerianlægget Taw Valley. Nu melder koncernen klar til at investerer yderligere 120 mio. GBP fordelt på 4 anlæg i Lockerbie, Stourton, Aylesbury og Westbury
Det sker for at tilgodese det britiske hjemmemarked for de 2.000 britiske andelshavere, som tilsammen ejer Storbritanniens største mejerikoncern.
Bas Padberg, administrerende direktør for Arla Foods UK, udtaler i en pressemeddelelse:
Nid: 10885
1604
Tirsdag, 14 maj, 2024
Danskerne er lidt af nogle vanedyr, når det kommer til morgenmaden. Hele 75 procent af os spiser typisk det samme hver morgen. Yoghurt, skyr, brød med ost eller havregryn er de helt store morgenmadsfavoritter i de danske hjem. Det viser en ny undersøgelse, som Arla står bag. 60 procent af danskerne spiser morgenmad hver eneste dag, mens 12 procent aldrig spiser morgenmad. Undersøgelsen slår også fast, at danskerne helst vil holde sig til den samme, kendte menu hver morgen.
Nid: 10884
1604
Tirsdag, 14 maj, 2024
De store nordeuropæiske mejerilande med Tyskland, Holland, Belgien og Danmark i spidsen står overfor markante ændringer i mælkeproduktionen. Det forudser Richard Scheper, som er analytiker med mejeriområdet i hollandske Rabobank som speciale i et interview med Agriwatch. Primærproduktionen bliver begrænset med nye krav til lavere CO2-udledning, mindre ammoniakudledning og skrappere krav til dyrevelfærd, hvor eksempelvis tyske producenter skal afskaffe de mange bindestalde.
Nid: 10883
1604
Mandag, 13 maj, 2024
Det nye center på 1200 kvadratmeter er budgetteret til 18 mio. euro (135 mio. DKK) og er placeret i Janesville, Wisconsin. Centret er planlagt til at åbne i 2025, idet målet er at muliggøre produktion og opskalering af nye plantebaserede, mikrobielle og cellebaserede fødevarer, herunder alternativer til traditionelle mejeriprodukter. Det nye center vil rumme pilotlinjer til både celledyrkning og præcisionsfermentering.
Nid: 10882
1604
Mandag, 13 maj, 2024
Mejeriforeningen har haft ansvaret for at udbrede klima-værktøjet Klimatjek til alle danske mejerier og deres mælkeproducenter. Værktøjet er udviklet af Arla, som har praktiseret modellen i flere år, men nu bredes det gennem Mejeriforeningen ud til resten af mejeribranchen. Det skriver Mejeriforeningen i en pressemeddelelse.
Nid: 10879
1604
Onsdag, 8 maj, 2024
Lilia Ahrné fra Institut for Fødevarevidenskab på Københavns Universitet er projektleder på et nyt forskningsprojekt, HyCheese, der skal skabe fremtidens ost. I anledningen af kickoff på projektet i april forklarede hun:
Nid: 10874
1604
Onsdag, 8 maj, 2024
Fugleinfluenza har været rapporteret fra malkekvægsbesætninger i USA igennem foråret. Dette er en ny udvikling, da drøvtyggere aldrig har været rapporteret som modtagelige værter for virussen før. Udbruddet har spredt sig til mindst ni stater, og der er rapporteret over 30 smittede besætninger, hvor mastistis er det gennemgående sygdomstegn.
Udbruddet formodes at stamme fra én smitteintroduktion fra vilde fugle til kvæg i en besætning, at det spredes i besætninger via malkning, og at det spredes mellem besætningerne ved flytning af køer.
Nid: 10873
1604